Gå till innehåll
Lagga Fältrittklubb
Lagga Fältrittklubb

Vad innebär det att vara stallvärd

För att stallet och ridskolan ska fungera och ridlärarna ska kunna fokusera på att undervisa är det en hel del saker som sker runtomkring. Det kan till exempel vara hästar som ska fodras, hästar som ska plockas in och ut från hagar, smutsiga hästar som behöver borstas rent, förberedas för nästkommande fodring, elever som behöver hjälp i stallet etc.

Som stallvärd lär du dig hela tiden mer samtidigt som du bidrar till att verksamheten blir så bra som möjligt. Då får både ta lite extra ansvar och blir delaktig i gemenskapen i stallet och med hästarna.

På den vita tavlan utanför sadelkammaren står det vilka uppgifter som ska göras under dagen. Om ni är flera stallvärdar så är det viktigt att ni kommunicerar med varandra och framförallt att ni tar hjälp av varandra.

Vissa av stallvärdarna har varit värdar länge och har full koll på rutinerna i stallet medans andra är nya i uppgiften. Det är viktigt att de rutinerade stallvärdarna hjälper till och låter de som håller på att lära sig få ta plats. Om man är osäker på vad som ska göras och hur det ska göras kan man alltid fråga ridläraren eller någon annan i stallet som verkar ha koll. För att lära sig mer om uppgifterna i stallet planeras korta genomgångar av stalltjejer som kan lite mer.

Du kan självklart vara stallvärd på olika dagar och behöver heller inte binda dig till specifika dagar veckovis, du kan alltså vara stallvärd varannan måndag eller en torsdag i månaden om du inte har möjlighet att komma varje vecka.

Stallvärdarna är guld värda och frigör mycket tid från de som annars arbetar med dessa sysslor samtidigt som det ger mycket tid i stallet och med hästarna!

För att anmäla dig som stallvärd, smsa till
Anna Maria Ejdeholm på 076-0360828,
Cornelia Gauffin 0709720253 eller Ebba Rosenlund 0730243757.

Publicerad: 2022-12-26

Senast uppdaterad: 2023-01-21

Författare: Annica Alvén

Besöksadress

Kasbytomten Stora Berget 302
741 93 Knivsta

Postadress

Lagga Fältrittklubb
Mikaela Larsson,

Kasbytomten Stora Berget 302
74193 Knivsta

Kontakta oss

Klubben 0707-256904
ordforande@laggafrk.se