Gå till innehåll
Lagga Fältrittklubb
Lagga Fältrittklubb

Att rida på Lagga

Välkommen till Lagga Fältrittklubb (LFRK)

Nedan finns viktig information för dig som rider på ridskolan, vi ber dig läsa igenom informationen noggrant även om det är mycket text, så att du vet vad som gäller för dig som medlem i LFRK:

Ridavgift/Betalningar

Ridavgiften faktureras en gång per termin. All fakturering sker via e-post. Inbetalning görs till plusgiro nr 390807-6. I samband med betalningspåminnelse tillkommer en avgift om 45 kronor per påminnelse.

Anmälan terminer

Du återanmäler dig själv inför varje termin via formulär på hemsidan. Det är endast de elever som har gjort återanmälan i tid som är garanterad en plats till kommande termin. Önskar du byta tid görs även det via webbformuläret. Byten kan endast ske i mån av ledig plats. Vi återkommer till dig med information om ett eventuellt byte av tid.

Anmälan är bindande

När du har återanmält dig via formuläret innebär det att du har bokat en plats. Om du vid ett senare tillfälle avbokar din plats debiteras du en avgift om 1 000 kr. Inbetald terminsavgift återbetalas ej oavsett skäl till förhinder.

Vi förbehåller oss rätten att flytta om i lektionsschemat vid terminsstart om det krävs för att få grupperna och verksamheten jämn. Vi kontaktar de elever som detta berör via mejl så snart som möjligt med erbjudande om andra dagar/tider.

Medlemsavgiften är obligatorisk och betalas en gång per kalenderår i samband med terminsavgift. I medlemsavgiften ingår medlemskap i Upplands Ridsportförbund, Svenska Ridsportförbundet samt gruppförsäkring via SvRF i Folksam. För ett heltäckande skydd vid all ridning och handhavande av häst rekommenderar vi ändå att du tecknar en egen olycksfallsförsäkring som täcker detta.

Avbokning och eventuell igenridning

Frånvaro ska meddelas i god tid innan lektionens början. För att lektionen ska få ridas igen, ska frånvaroanmälan vara gjord senast kl 16 vardagar och senast kl 8 helger. Igenridning sker i mån av plats i likvärdig grupp och endast vid frånvaro p.g.a sjukdom.

Avbokning ska ske till Mia Öberg 070-3319209, helst via sms eller till stalltelefonen 018-384253. Obs ej via mail!

Man får rida igen på samma nivå eller lägre. Igenridning kan endast ske under innevarande termin och är personlig, den får ej säljas eller överlåtas till annan person.

Lektionstid

En lektion i fortsättningsgrupp är 50 minuter. Nybörjargrupper har 30 min ridning och 30 min teori. Kom i god tid före din lektion – gärna 20 min innan - så att du i lugn och ro hinner göra iordning din häst.

Nybörjargrupper

Vi ser också gärna att ni föräldrar är på plats när era barn rider, framförallt de första terminerna för att kunna hjälpa till att göra i ordning hästarna samt till en början eventuellt hjälpa till att leda i manegen. Det krävs ingen förkunskap för detta utan vi lär er det ni behöver kunna. I början av varje termin ges en ”ny i stallet” utbildning.

Utrustning:

  • Mjuka byxor utan skarpa sömmar (förhindrar skavsår)
  • Tröjor och jackor skall vara utan luva av säkerhetsskäl.
  • Vi rekommenderar långärmad tröja, men det är ok med t-shirt när det är varmt, dock med en ärm som går ned ordentligt.
  • Långt hår skall vara uppsatt, dock utan hårspännen under hjälmen.
  • Hjälm är obligatorisk för alla vid ridning och vid hästhantering för alla under 15 år. Hjälm finns att låna.
  • Stövlar med klack alt kängor med klack, ca 1,5 cm – är obligatoriskt.
  • Säkerhetsväst är något vi rekommenderar alla att använda, finns att låna i barnstorlek. Säkerhetsväst är obligatoriskt vid hoppning och uteritt för alla under 18 år.

Publicerad: 2022-11-17

Senast uppdaterad: 2023-10-24

Författare: Annica Alvén

Besöksadress

Kasbytomten Stora Berget 302
741 93 Knivsta

Postadress

Lagga Fältrittklubb
Mikaela Larsson,

Kasbytomten Stora Berget 302
74193 Knivsta

Kontakta oss

Klubben 0707-256904
ordforande@laggafrk.se