Gå till innehåll
Lagga Fältrittklubb
Lagga Fältrittklubb

Publicerad: 2022-12-22

Senast uppdaterad: 2024-01-16

Författare: Annica Alvén

Stallvärd på Lagga

Vill du vara med och hjälpa till i stallet och samtidigt lära dig mer om hästar och om hur ridskolan fungerar? Som stallvärd hjälper du till med olika arbetsuppgifter i stallet beroende på vilket pass du skriver upp dig på, men i det stora hela innebär det att du finns tar lite extra ansvar. Du får också chansen att lära dig mer om hästar och hästhållning och inte minst umgås med kompisarna och hästarna!

De praktiska uppgifterna kompletteras med korta och lärorika teoripass t ex vård av hästen, hästens sjukdomar, foder mm som har direkt koppling till det som du hjälper till med i stallet. Teoripassen är en halvtimme varannan vecka och kommer att läggas upp i kalendern på hemsidan. Du väljer såklart själv vad du vill vara med på! I mitten av terminen planeras en lite större aktivitet för dig som stallvärd och terminen avslutas med någon typ av hästanknuten aktivitet.

För de praktiska uppgifterna finns det tydliga instruktioner på vad som ska göras vilka dagar, när och hur. De finns både i sadelkammaren och i länken nedan. Som stallvärd ansvarar du tillsammans med de andra värdarna att uppgifterna blir gjorda och bidrar på så vis till att både hästar och elever mår bra på ridskolan. Det är viktigt att ni som är stallvärdar håller en god dialog med varandra så att det inte blir några missförstånd.

För att andra ska se att du är stallvärd för dagen behöver du ha på dig en reflexväst som det står ”Stallvärd” på, västarna finns att hämta i kansliet. När vi är hos hästarna bär vi alltid hjälm.

Du behöver inte ha tidigare erfarenhet från att ha varit stallvärd hos oss men du behöver kunna hjälpa andra med hantering av alla hästar, leda alla typer av hästar och ta eget ansvar. Om du är under 18 år behöver dina föräldrar självklart ha vetskapen om att du har signat upp dig som stallvärd.

Du kan anmäla dig till flera datum samtidigt. Du behöver vara i stallet under hela passet men om du t ex har ridlektion under del av tiden eller om du behöver komma senare eller åka tidigare är det viktigt att du skriver det när du anmäler dig. Kom ihåg att om har anmält dig som stallvärd så måste du höra av dig om du inte kan komma. Självklart ska du stanna hemma om du känner dig sjuk. Eventuella återbud meddelas till Anna Maria Ejdeholm.

Du är självklart välkommen att hjälpa till i stallet även om du inte är stallvärd! Du kan även höra av dig till Mia Öberg på tel 070-3319209 om du vill vara med och hjälpa till i stallet under dagarna på vardagarna, det finns alltid saker att göra på ridskolan.

Välkommen som stallvärd! Tillsammans hjälps vi åt så stallet och ridskolan fungerar så bra som möjligt för både människor och hästar!

För att anmäla dig som stallvärd skriv upp dig på de pass du är intresserad av i länken nedan eller skriv till Anna Maria Ejdeholm på 076-0360828,
Cornelia Gauffin 0709720253 eller Ebba Rosenlund 0730243757.

Du hittar de aktuella sysslorna här Länk till annan webbplats.!

Besöksadress

Kasbytomten Stora Berget 302
741 93 Knivsta

Postadress

Lagga Fältrittklubb
Mikaela Larsson,

Kasbytomten Stora Berget 302
74193 Knivsta

Kontakta oss

Klubben 0707-256904
ordforande@laggafrk.se