Gå till innehåll
Lagga Fältrittklubb
Lagga Fältrittklubb

Lagga Ridskola

Lagga Ridskola drivs av familjen Öberg och bedriver ridskoleverksamhet på uppdrag av Lagga Fältrittklubb. Alla som deltar i ridskoleverksamheten måste vara medlemmar i klubben. Ridskolan är belägen utanför Lagga mellan Uppsala och Knivsta.

På gården finns (förutom hästar och ponnyer) hundar, katter, får och ankor. Det är en liten ridskola med familjär stämning där målet är att alla ska känna sig välkomna.

En bild

Hur allt började

Lagga ridskola startades 1966 av Eva & Åke Öberg, då med ett få tal hästar, ett litet stall och utan ridbana. All ridning var ute i skog och mark. Allt eftersom ridverksamheten blev större så gjordes det i ordning en ridbana.

1984 stod det nya stallet klart. Där blev det plats för 20 hästar. Det gamla stallet byggdes om och rustades upp.

Hösten 1993 började ridhuset byggas och det har använts för ridverksamheten sedan vårterminen 1994. Ridhuset har växthustak, så det släpper in dagsljuset och man behöver bara tända lyset när mörkret faller. För handikappryttarna finns en taklift och uppsittningsramp, den utnyttjas av alla ryttare, för att skona hästarnas ryggar. Det finns också en kafeteria där man se ut över manegen.

Idag drivs ridskolan av familjen Öberg; Eva, Åke, Mia och Tindra.
Det viktigaste för oss är gemenskap och att alla ska trivas!


Publicerad: 2022-11-09

Senast uppdaterad: 2023-01-01

Författare: Annica Alvén

Besöksadress

Kasbytomten Stora Berget 302
741 93 Knivsta

Postadress

Lagga Fältrittklubb
Mikaela Larsson,

Kasbytomten Stora Berget 302
74193 Knivsta

Kontakta oss

Klubben 0707-256904
ordforande@laggafrk.se